:: MENÜ :: [W]HOME :: [W]Hírek :: [N]Helyzetjelentés :: [E]Filmesztétika :: MENÜ ::

kedd, október 13, 2009

Hounddog


Többféle érzelmet váltott ki belőlem ez a film: vidámságot, szomorúságot, dühöt. Ez főleg azért van, mert ebben a filmben minden benne van.


Dakota Fanning a főszereplő, aki itt bemutatta tehetségét. Régebben is felfigyeltem rá, a Bújócskában (Hide and Seek), a Taken-ben és a Világok harcában (War of the Worlds, amit másodszori megnézése után kedveltem meg). És itt mondhatom, hogy nagyon jól játszott, mostanában néztem meg majdnem az összes filmjét és egyet sem tudok mondani, ahol ne nyújtott volna remekül.

Miután megnéztem a filmet utánanéztem, hogyan reagáltak rá az emberek. Sok mindent olvastam róla és azt kaptam, amit vártam: sokan felháborodtak, mert van egy rész a filmben, ami nagyon nem tetszett az embereknek: megerőszakolnak egy gyereket. Értem én a felháborodást, de sajnos ilyen világban élünk. Ők csak megmutatták filmben, hogy igenis történnek ilyenek.

Bemutatja egy kislány életét, aki nagyon szeretne találkozni Elvis-sel. Gondolom nem nehéz kitalálni, hogy a film nem a mai időkben játszódik. Nem láttam még ehhez fogható filmet az biztos. Nagyon beleéltem magam és sokáig nem fogom elfelejteni (szerintem soha). Ez azért van mert hatott rám a film. Először csak az elejét akartam megnézni, mondom belenézek...de aztán ott maradtam. Mindig annyit mondtam, hogy na még 10 percet megnézek, na még 10 percet...és mire észbe kaptam már vége volt a filmnek. Egyszerűen nem tudtam kikapcsolni. A színvilág, a hangulat, a színészek, a történet, minden magával ragadott.

Ajánlom tényleg mindenkinek. Érdemes megnézni.

4 megjegyzés:

  1. Szóval minden azért van, mert hatott rád a film. Hmmmm.
    Furák ezek az ok-okozat összefüggéseid. :-p

    És ha a filmben minden benne van, akkor vannak Alienek is? Mert akkor eskü megnézem... :-)

    VálaszTörlés
  2. Hát, én itt most éppen nem az alien-ekre gondoltam, hanem az érzelmekre.

    VálaszTörlés
  3. akkor miért nem írtad oda, hogy "érzelmek"?
    határozottan jó tud lenni, ha beleírod a mondatba, hogy miről beszélsz ;-)

    VálaszTörlés
  4. Előtte írtam az érzelmekről. Azt hittem egyértelmű, hogy arra utalok. De ezekszerint akkor nem. Majd erre is figyelek most már.

    VálaszTörlés

Akkor is írhatsz kommentet, ha nem vagy tag.
Néha pedig előfordul, hogy "a kért műveletet nem tudja végrehajtani". Hát ilyenkor újra kell próbálkozni. Eskü nem az én hibám. :-p
Szóval írj kommentet bátran. :-D