:: MENÜ :: [W]HOME :: [W]Hírek :: [N]Helyzetjelentés :: [E]Filmesztétika :: MENÜ ::

kedd, november 10, 2009

The Secret Life of Bees


Igen, egy újabb Dakota Fanning-os film, amit volt szerencsém megnézni. És arra jöttem rá - miután láttam szinte az össze filmjét - hogy ő egy nagyon tehetséges színésznő. Szinte már mindenfajta karaktert eljátszott. Egyet kivéve: gonosz még sehol sem volt. De ez november 20-ától meg fog változni, mivel a New Moon-ban a gonosz Jane karakterét alakítja. Nagyon érdekel, hogy milyen lesz.


Na, de visszatérek ahhoz a filmhez, amiről most írni szeretnék: The Secret Life of Bees . Már a címe is nagyon tetszik. Először amiatt néztem meg az előzetest, aztán az is meggyőzött, hogy ezt látnom kell. És nem is bántam meg. Nagyon szép film. Nem csak a színvilág, a város, ahol forgatták, hanem a történet is.

A 60-as éveket mutatja be Amerikában, amikor még nem fogadták el a feketéket vagyis még a fajgyűlölet nagyban folyt. A történet is ezzel kezdődik: egy lány, Lily (akinek egy tragédia során meghalt az édesanyja) kiszabadítja egy barátnőjét a kórházból, aki fekete (azért verték meg, mert el akart menni szavazni). Együtt indulnak el a kalandjukra, ami során azt kutatják, hogy kiskorában miért akarta elhagyni az édesanyja Lily-t. Eljutnak egy méhészcsaládhoz, akik befogadják őket. Az ott töltött idejük során sok mindent megtud a lány az édesanyjáról...
A film egy nagyon szép helyen játszódik, amit a rendező ki is használt és szebbnél szebb képeket mutat nekünk, amik tényleg gyönyörűek és teljesen feldobják a filmet. Maga a film színvilágáról azt tudom mondani, hogy színes. És ezt nem úgy értem, hogy nem fekete-fehér, hanem, hogy sokkal színesebb, mint más filmek. A méhészcsalád lakása tök rózsaszín kívülről, ami nekem nagyon tetszett. Jókedvet csal ki az emberekből és a további képek, amiket mutatnak, még jobban feldobják a filmet. Én teljesen beleéltem magam.


Nem meglepő, hogy a film egy könyvből készült, ami Amerikában bestseller. Így nem csoda, hogy megfilmesítették. Még nem olvastam a könyvet, őszintén még nem is hallottam róla, de a kritikák alapján van olyan jó, mint a film. Az összes színész nagyon jól alakította a szerepét. Nem csak Dakota, hanem Queen Latifah, Sophie Okonedo, Jennifer Hudson is nagyon jók voltak, mert teljesen átéreztem, amit meg akartak nekünk mutatni a filmben (szeretet, kitartás, elfogadás).
Ajánlom mindenkinek, mert biztos vagyok benne, hogy nyomot hagy az emberben.
A film trailer-re:

5 megjegyzés:

  1. Hát fura egy trailer.
    Akkor ez most szép családi romantikus anyakeresős film, vagy pedig kemény thriller?

    VálaszTörlés
  2. Anyakeresős film, nem mondanám hogy romantikus de az biztos, hogy semmi thriller-re utaló rész nincs benne.

    VálaszTörlés
  3. Akkor vajon minek utalnak rá a trailer-ben?

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom...én sem értem. A trailer tényleg olyan, pedig a filmben max az eleje az, de még azt sem mondanám thriller-nek. A film alapján rossz a trailer. Szerintem. Ez egy dráma/ kaland film.

    VálaszTörlés
  5. Hiába na, de nekem itt véget ért a cucc. A trailer biza sokat számít.

    VálaszTörlés

Akkor is írhatsz kommentet, ha nem vagy tag.
Néha pedig előfordul, hogy "a kért műveletet nem tudja végrehajtani". Hát ilyenkor újra kell próbálkozni. Eskü nem az én hibám. :-p
Szóval írj kommentet bátran. :-D